Ainekset (16kpl)

Pohja

n. 4  dl    luomuvehnäjauhoja

1      dl    luomuperunajauhoja

1      dl    luomusokeria

200  g    luomumargariinia (tai voita)

Täyte

1 ½  dl    luomukermaa

1              luomumunankeltuainen

2       tl     luomusokeria

1      rkl    luomuperunajauhoja

2      tl      luomuvaniljaa

mustikoita

Koristeluun

tomusokeria

 

Pohja: Sekoita vehnäjauho, perunajauho ja sokeri. Paloittele rasva seokseen. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Täyte: Sekoita kaikki ainekset vaniljaa lukuunottamatta kattilassa. Hauduta paksuksi koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa. Mausta vaniljalla.

Säädä uuni 200 asteeseen. Kauli taikinasta noin 2 mm:n paksuinen levy. Voitele muffinssi tms. vuoat ja painele noin puolet taikinasta niiden pohjalle.

Täytä vuoat vaniljatäytteellä, ripottele päälle mustikoita ja peitä taikinakuorella. Paista vuokia uunin alaosassa oin 15 minuuttia.

Kumoa vuoat lämpiminä varovasti (taikina murenee helposti) ja anna jäähtyä. Siivilöi sydänten päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Voit valmistaa näitä pari päivää etukäteenkin, mutta säilytä niitä silloin vuoissa jääkaapissa.

Mums!