Hei pitkästä aikaa!

 

Syksy on vierähtänyt koulun penkille (työharjoitteluun) palatessa ja on jäänyt päivittelyt vähiin, niinkuin kyllä leipomisetkin. Tässä nyt sitten luvassa takautuvasti muutamia juttuja :) 

Ensimmäisenä porkkanakakku, jota sainkin tehdä heti toisen perään, kun oli niin hyvää. Kyseessä siis gluteeniton kakku, koska halusin viedä palaset maistiaisiksi myös töihin (ja itselle mussutettavaksi, nom nom), ja että kaikki voi sitä sitten syödä:) Yllättävän hyvin onnistui, eikä edes maistunut "gluteenittomalle" niinkuin monet valitettavasti maistuu.

Pohjaan:

3           luomumunaa

2    dl    luomusokeria

1    dl    fariinisokeria

3    dl    gluteenitonta jauhoseosta (käytin Schär-merkkistä, mutta esim. luomu perunajauhot toimii myös ;)

1,5 tl     leivinjauhetta

1,5 tl     soodaa

1,5 tl    luomuvaniljaa

3    tl    luomukanelia

n.4,5 dl luomuporkkanaraastetta

n.1,5 dl luomumargariinia/öljyä

Kuorrutukseen:

200 g appelsiinituorejuustoa (tai tavallista halutessaan;)

2  dl    luomukermaa

1  dl   tomusokeria tai maun mukaan (jota muutes myös on tullut luomuna, täytyy ostaa ja kokeilla!!)

vaniljaa

mantelirouhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan ja vaahtoon lisätään fariinisokeri. Siivilöidyt kuivat aineet ja raaste/rasva lisätään vuorotellen.

Paistoin pohjan voidellussa ja mantelirouheella "jauhotetussa" piirakkavuoassa, n. 45 min 170C.

Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto sekä tomusokeri ja vanilja siivilän läpi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele siihen vielä mantelirouhetta tai taiteile marsipaaniporkkanoita :D (halutessasi kostuta pohjaa maidolla)

Mums!