Elikkäs

8    dl     luomuvehniksiä

4    dl     luomusokeria

3    tl      leivinjauhetta

1    tl      soodaa

2    rkl    luomuvaniljaa

250 g    sulaa luomumargariinia/voita

Ainekset sekoitetaan keskenään ja jaetaan kahteen osaan. Toiseen puoliskoon lisätään

1            luomumuna

2    dl    luomupiimää

ja taikina levitetään uunipellille. Toinen puolisko "murustellaan" täytteen päälle viimeisenä.  Täytteeseen tulee

2  prk    rahkaa

2   dl     luomusokeria

2           luomumunaa

             luomuvaniljaa maun mukaan (paljon!)

             (itsepoimittuja) mustikoita, karviaisia, vattuja, mitä vaan:)

Täytteen päälle ripotellaan mustikat ja se toinen puolisko taikinasta. Piirakkaa paistetaan 200C puolisen tuntia. Njam!

 Tämän voi helposti tehdä munattomana, jättämällä yksinkertaisesti munat pois, mutta niin paljoa piirakka ei toki silloin kohoa. Itse olen alkanut tehdä ilman kananmunia kaiken minkä vain pystyy, kun alkaa ahdistaa....